-Scindapsus pictus "Argyraeus"

-Scindapsus pictus "Argyraeus"

Διάμετρος γλάστρας:12 εκατοστά

Το επίσημο όνομα αυτού του φυτού είναι το Epipremnum pinnatum, το όνομα της ποικιλίας "Aureum". Ωστόσο, το φυτό είναι πιο γνωστό με το παλιό όνομα: Scindapsus aureum, απλά "Scindapsus". Το Scindapsus ανήκει στην οικογένεια Araceae και είναι ιθαγενές στα δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου τα φύλλα του φυτού αναρρίχησης μπορούν να φθάσουν τα 100 εκατοστά. Η ευρωπαϊκή ποικιλία είναι μια νεανική μορφή αυτού του φυτού. 

Είναι λεπτές ορειβάτες με μάλλον χοντρά φύλλα. Τα φύλλα είναι πράσινα με κίτρινες κηλίδες. Όταν υπάρχει λίγο πράσινο φύλλο, το φυτό χρειάζεται πολύ φως (αλλά δεν υπάρχει έντονο ηλιακό φως). Παρ 'όλα αυτά, αυτό το τροπικό εργοστάσιο ανέχεται ξηρές και μάλλον σκοτεινές θέσεις. Το χειμώνα το φυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα πιο δροσερό δωμάτιο.

Τοποθεσία

Το Scindapsus σύντομα ικανοποιείται με την τοποθεσία του, υπό την προϋπόθεση ότι δεν βρίσκεται σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Ακόμη και σε ένα σκιερό σημείο, το φυτό μπορεί να επιβιώσει, αν και προτιμά κάποιο φως. Τα φύλλα θα αλλάξουν σε χρώμα όταν η εγκατάσταση τοποθετηθεί σε πιο ανοιχτό ή σκοτεινότερο σημείο. Σε ένα σκοτεινότερο σημείο τα φύλλα γίνονται πράσινα και σε ένα ελαφρύτερο σημείο τα φύλλα γίνονται ελαφρύτερα και πιο πολύχρωμα. Αν το φυτό βρίσκεται σε τραχύ σημείο, η πιθανότητα παρασίτων είναι μεγαλύτερη. Αποφύγετε να συμβεί αυτό.

Θερμοκρασία

Συνιστάται ελάχιστη θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και ελάχιστη θερμοκρασία 15 βαθμών Κελσίου τη νύχτα.

Πότισμα

Το χώμα του Scindapsus δεν πρέπει ποτέ να είναι ξηρό και συνεπώς πρέπει πάντα να διατηρείται ελαφρώς υγρό. Το φυτό χρησιμοποιείται επίσης σε αυτό φυσικά στα τροπικά δάση. Πολύ νερό δεν είναι καλό και επομένως βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει στρώμα νερού στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Ένα στρώμα νερού μπορεί να προκαλέσει τη σήψη ρίζας και δεν θέλετε αυτό. Θα μπορούσατε να ελέγξετε αν το έδαφος είναι ακόμα υγρό βάζοντας το δάχτυλό σας στο έδαφος.

Θρέψη

Είναι απαραίτητο μόνο να δώσετε κάποια επιπλέον φυτική διατροφή το καλοκαίρι. Αλλά αν αυτό δεν γίνει, είναι επίσης ωραία, αλλά κάνει το φυτό ακόμη πιο ισχυρό και πιο όμορφο, γι 'αυτό συνιστάται. Τροφή δύο φορές το μήνα το καλοκαίρι. Το χειμώνα και το φθινόπωρο το φυτό βρίσκεται σε ηρεμιστική θέση, οπότε το φυτό χρησιμοποιεί λίγη ενέργεια και η επιπλέον διατροφή είναι περιττή. Στην πραγματικότητα, τα θρεπτικά συστατικά του τροφίμου θα είναι στο έδαφος, καθιστώντας το έδαφος όξινο, το οποίο οι ρίζες δεν θα ήθελε. Επομένως μην ταΐζετε το χειμώνα και το φθινόπωρο.

Ψεκασμός

Είναι σημαντικό μόνο να ψεκάσετε το φυτό από καιρό σε καιρό για να διασφαλίσετε ότι τα παράσιτα παραμένουν μακριά. Θα αφαιρέσει επίσης όλη τη σκόνη και θα αυξήσει την διακοσμητική αξία.

Αναπαραγωγή

Είναι σημαντικό να επαναλάβετε το φυτό κάθε 2 έως 3 χρόνια. Η νέα γλάστρα πρέπει να είναι μερικά εκατοστά μεγαλύτερη από την αναπτυσσόμενη γλάστρα και να προσθέσει λίγο έδαφος εάν είναι απαραίτητο. Πάντα η μεταφύτευση  την άνοιξη, καθώς το φυτό μπορεί ακόμα να ανακάμψει από οποιαδήποτε ζημιά.


Προέλευση

Το Scindapsus ανήκει στην οικογένεια Aureum. Στην ελληνική γλώσσα το όνομα σημαίνει «στο στέλεχος», δεδομένου ότι το φυτό βρίσκεται επίσης συχνά ως κισσός στην άγρια ​​φύση. Το Scindapsus βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδονησία και τις Νήσους Σολομώντος. 


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

GREENMALL

  • Views: 988
  • Κατασκευαστής: OEM
  • Κωδικός Προϊόντος: 4628
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 6,00€
Υψηλής περιεκτικότητας, υδατοδιαλυτός Σίδηρος (Χηλικός EDTA 13%)..
3,00€

Υψηλής ποιότητας έλαια που xαρίζoυν στα φύλλα  λεία επιφάνεια, υγιή με μεταξένια λάμψ..
4,50€

Ένα πλούσιο τριαντάφυλλο με μεγάλα λουλούδια το οποίο έχει μοναδικά χαρακτηριστικά.Άνθος 32 περίπου ..
12,50€

Ύψος φυτού 30 εκατοστά.Είναι διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου και μεγάλης αντοχής. Πολλοί το επιλέ..
8,00€